Bloedprikken

In onze praktijk kunt u bloed laten prikken door één van onze doktersassistentes. Een afspraak maken kan via telefoonnummer 046 400 81 80.
Wanneer u nuchter geprikt moet worden kunt u dit aangeven bij de doktersassistente, zodat er rekening gehouden kan worden met het tijdstip van de afspraak. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 10.30 u. Voor de uitslag van het bloedonderzoek dient u zelf contact met ons op te nemen. De meeste uitslagen hebben we tussen 2 tot 3 werkdagen binnen.

Ook is er een mogelijkheid om bloed te prikken in het verzorgingstehuis Hoogstaete te Sittard, de trombosedienst van het Zuyderlandt is daar werkzaam op dinsdag en vrijdag tussen 08.00 - 10.00 u. Indien nodig (zoals reeds bezette tijden) kunnen wij u hierheen verwijzen.

Bloedprikken
Afname van bloed voor medisch onderzoek is één van de meest voorkomende onderzoeken. Dit laboratoriumonderzoek is een relatief simpel onderzoek en daardoor niet erg belastend voor de patiënt. Bloedonderzoek beslaat een heel wijd spectrum, zo kan er onderzoek gedaan worden naar glucose, kalium, schildklierhormoon, HIV, hartmerkers, enz. Het speelt een belangrijke rol bij het vaststellen of uitsluiten van een ziekte.

Meest voorkomende bloedonderzoeken:
• Glucose voor diabetes
• BSE (bezinking)
• CRP voor acute ontstekingen
• Hb voor o.a. bloedarmoede
• TSH voor schildklierafwijkingen

Let op! Deze onderzoeken zullen worden verrekend met uw eigen risico.