Bent ù al gevraagd?

Van alle patiënten in onze huisartsenpraktijk houden wij een dossier bij in ons computersysteem. In uw huisartsdossier staat welke gezondheidsklachten u heeft en hoe wij u behandelen. In sommige situaties kan het belangrijk zijn dat andere zorgverleners deze informatie kunnen bekijken. Bijvoorbeeld als u 's avonds of in het weekend bij een waarnemend huisarts op de huisartsenpost komt. Met uw belangrijkste medische gegevens bij de hand kan de waarnemend huisarts u de best mogelijke zorg bieden.

Alleen met uw toestemming
Daarom vinden wij het belangrijk dat wij uw belangrijkste medische gegevens elektronisch kunnen delen met andere zorgverleners uit onze regio. Maar dat kan niet zonder uw toestemming. Met uw toestemming kunnen wij een samenvatting van uw huisartsdossier beschikbaar stellen via het LSP (Landelijk Schakelpunt). Via dit netwerk kan de waarnemer deze medische gegevens raadplegen in ons systeem. In spoedsituaties kan dat zelfs van levensbelang zijn. Zonder uw toestemming is dit niet mogelijk.

Uw belangrijkste medische gegevens
Als u toestemming geeft, stellen wij niet uw volledige huisartsdossier beschikbaar. De waarnemend huisarts kan alleen een samenvatting van uw dossier inzien. Daarin staan uw huidige gezondheidsproblemen, voorgeschreven medicijnen, allergieën en informatie over uw laatste vijf contacten met de huisarts en andere belangrijke informatie voor de waarnemend huisarts. Wilt u bepaalde gegevens liever niet delen? Dan kunnen wij die informatie afschermen.

Toestemming aan uw apotheek
Ook uw apotheek houdt een dossier over u bij. In uw medicatiedossier staat welke medicatie u krijgt en of u bepaalde medicijnen niet mag gebruiken, bijvoorbeeld omdat u allergisch bent. Uw apotheek kan uw medicatiedossier via het LSP delen met andere (dienst)apotheken, de huisartsenpost en medisch specialisten in het ziekenhuis. Ook de apotheek heeft daar uw toestemming voor nodig. Wilt u dat ook uw medicatiegegevens beschikbaar zijn via het LSP? Geef dan ook uw apotheek toestemming.

Hoe geeft u toestemming?
✔ Via een toestemmingsformulier, dit formulier kunt afhalen bij onze praktijk of downloaden via deze website. Klik hier om het toestemmingsformulier te downloaden. Het formulier kunt u volledig ingevuld en ondertekend weer bij ons inleveren.
Het inschrijfformulier is een pdf-bestand en kan worden geopend en geprint met Adobe Reader. Download hier gratis de Adobe Reader.
✔ U kunt uw toestemming ook regelen via internet op www.ikgeeftoestemming.nl. Daar kunt u ook uw apotheek toestemming geven.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over het delen van medische gegevens via het LSP? Kijk dan op www.vzvz.nl of bekijk onderstaande korte informatiefilm.